Het nieuwe woongebied Havenkade aan de Waalhaven in Nijmegen is volop in aanbouw. Vorige week werd het hoogste punt bereikt van de 70-meter hoge woontoren die het nieuwe herkenningspunt wordt voor mensen die via de Waalbruggen Nijmegen binnenkomen.

Het stedenbouwkundig plan van Havenkade is ontworpen door Thijs Asselbergs architectuurcentrale in samenwerking met VanOmmeren-architects. In nauwe samenwerking met Jury! en Felixx Landschapsarchitecten en Planners zijn ook de architectonische voorstellen voor deze nieuwe grote woonwijk aan het Nijmeegse havenfront ontwikkeld.

De Havenkade in Dijkkwartier Oost wordt een divers en betaalbaar woongebied op een unieke locatie aan de Waal, met meer dan 325 woningen in acht woontorens van verschillende grootte en typologieën, en geïntegreerde voorzieningen voor auto’s en fietsen. Uniek is dat bijna tweederde van het aantal woningen in de sociale huursector wordt gerealiseerd. De woontorens bieden een fraai uitzicht over de Nijmeegse binnenstad, de haven en de Waal. 

Het project is een opdracht van BPD en woningcorporaties Talis en Portaal en wordt uitgevoerd door bouwcombinatie Klokgroep-Trebbe.