Met een dringende oproep voor ‘ruimte voor wonen’ lanceert TU Delft een integrale visie als antwoord op het aanpakken van de woningnood.

De visie adviseert onder meer om “Open Bouwen stevig te verankeren in de maatschappij, waarbij de bouwkolom wordt aangespoord tot verder onderzoek. Ontwerpers, overheid, opdrachtgevers en bouwers moeten samenwerken om industrialisering en digitalisering optimaal te integreren in het bouwproces. Hier liggen de kansen.”

Daarnaast benadrukt de visie dat de woonopgave in de bouwsector de transitie naar nieuwe, duurzamere en circulaire bouwmethoden kan versnellen. Het opschalen van Industrieel, Flexibel en Demontabel bouwen (IFD) vereist een brede samenwerking van de bouwsector, opdrachtgevers, ontwerpers, ingenieurs en onderzoekers. IFD bouwen moet altijd gepaard gaan met aandacht voor ruimtelijke kwaliteit en maatwerk. De voordelen van langdurige aanpasbaarheid van gebouwen voor duurzaamheid en waardebehoud moeten doorslaggevend zijn bij de financiering van deze projecten.

De tijd voor een fundamentele systeemverandering is NU!

Lees het volledige persbericht en de integrale visie hier.