Praktijkatelier NH Bouwstroom

NH Bouwstroom heeft, in samenwerking met de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en De Nieuwe Architect, een uniek interdisciplinair onderzoeks- en ontwerpproject gelanceerd: het praktijkatelier. Het doel van dit project is om samen met ontwerpers, bouwers en opdrachtgevers (deelnemers van NH Bouwstroom) te onderzoeken hoe de ruimtelijke kwaliteit bij het gebruik van industriële/fabrieksmatige woningbouw geoptimaliseerd kan worden. 

Het praktijkatelier richt zich op ontwerpend onderzoek om de flexibiliteit van bouwsystemen te inventariseren en te verhelderen. Hierbij staan drie kernthema’s centraal: “schoonheid” (ruimtelijke kwaliteit), “gebruiksvriendelijkheid” (plattegronden en inbouwsystemen) en “techniek” (flexibiliteit van het systeem, constructie, duurzaam en circulair materiaalgebruik en installaties).

Thijs Asselbergs neemt zowel de coördinatie van het praktijkatelier als de begeleiding van de studenten op zich. Gezien zijn ervaring als oud-hoogleraar aan de TU Delft, zullen de onderzoekende studenten in goede handen zijn. Ook de deelnemende architectenbureaus Faro, RU+PA en DOOR architecten, de leden van de Raad van Advies en de partners van NH Bouwstroom zullen aansluiten bij het praktijkatelier.

Het is de bedoeling om de bevindingen over de verschillende systemen binnen de NH Bouwstroom te delen in een projectenboek, wat vervolgens gepubliceerd zal worden voor een wijder publiek.

De tussenpresentatie vindt plaats op vrijdag 3 mei 2024 in de Hoge Zaal van de Academie van Bouwkunst, Waterlooplein 213 in Amsterdam en begint precies om 12.30 uur. Geïnteresseerde personen zijn van harte welkom om de tussenpresentatie bij te wonen, toegang is gratis.