Wooncomplex Strijp R

[slideshow]
strijp R DO scene1D 760x700
strijp R DO scene 26D 760x700
strijp R DO scene 3 760x700

[/slideshow]

Aan de parkeerplaats van Eek grenzen tuinen van de tweekappers. Langs het zoompark wisselen privétuinen en woningentrees elkaar af en wordt deze reeks beëindigd met het appartementengebouw welke aansluit bij de hogere bebouwing aan de Zwaanstraat. Aan het Schakelpark zijn voornamelijk woningentrees gesitueerd.

Vorm en beeldkwaliteit sluiten aan bij de gestelde randvoorwaarden binnen het stedenbouwkundig plan van Strijp R middels kleur, textuur en belijning, maar ook bij de naastgelegen bestaande fabriekshallen met het kloeke industriële karakter, grote raampartijen en specifieke dakvormen. Het totale plan vormt een eenheid door het geheel op te trekken in een donkere roodbruine baksteen en verbindende horizontale belijning in carports, entreeluifels en randen van dakkapellen.

Deze belijning wordt middels horizontale banden in de gevel doorgevoerd bij het appartementengebouw. Het appartementengebouw leent zich voor een verbijzondering gezien de prominente ligging aan de rotonde op de hoek van de Halvemaanstraat en de Zwaanstraat, een ijkpunt van de wijk. Door een lichte beige baksteen toe te passen maakt het gebouw zich meer los van het ensemble en gaat het een relatie aan met de bebouwing in andere delen van Strijp R.