woningbouw Plantage De Sniep

[slideshow]
Blok B 760x700
334_handschets 760x700
334_071130_aanzicht 4 beton 760x700
334.070827 DO B ijsbaan4_1 sted
W:334 16 en 35 woningen De Sniep DiementekeningD334 blok B3
W:334 16 en 35 woningen De Sniep DiementekeningD334 blok B3
[/slideshow]

De locatie ligt prachtig: aan de rand van een fraaie woonwijk en een natuurgebied voor de deur. Het appartementengebouw tekent zich helder af als baken wanneer men het gebied benaderd vanuit de zuidoost kant. De kop van het blok is verhoogd aan de lange parkstrook die door de wijk de Sniep loopt. Daarmee heeft het een markante verschijningsvorm gekregen. Aan de IJsbaanzijde, met zicht op de open rietvelden, is een wisselend spel gemaakt van erkers, loggia’s en grote balkons die een gevarieerd beeld geven als beëindiging van de wijk en overgang naar de natuur.

De andere zijde van het gebouw kent een fraaie ontsluiting aan de intieme binnenstraat naast de grondgebonden woningen. Door het toepassen van verticale, glazen schermen zijn de entrees van de woningen beschut voor regen en wind en ontstaat een gevarieerd gevelbeeld. De auto’s zijn op natuurlijke en efficiënte wijze ingepast in het basement en aan het zicht onttrokken. Door grote openingen in de gevel van de parkeergarage te maken heeft men ook in de parkeergarage een veilig gevoel en een relatie met buiten. Men kan makkelijk vanuit de auto droog naar de eigen woonplek.

Het gehele appartementengebouw wordt uitgevoerd in neutrale kleuren die niet aan tijd gebonden zijn. De donkere baksteen heeft een relatie met de aardse kleuren in de directe omgeving, de kozijnen krijgen een bijna zilveren kleur waardoor zij staan te glanzen in het daglicht. Het gebouw is voorzien van geïntegreerde warmte koude opslag waardoor het èn energiezuinig is èn een behaaglijk binnenklimaat kent zowel in koude als warme seizoenen.

De 35 appartementen variëren in grootte van 72 tot 114 m2. Ze worden door middel van galerijen aan de wijkzijde ontsloten, om optimaal van het uitzicht en de privé-buitenruimte richting het park te kunnen genieten.