Kampvuurgesprek #3 Urban Campsite met Joop Mulder (Oerol) en Thijs Asselbergs

Kampvuurgesprek #3 Urban Campsite met Joop Mulder (Oerol) en Thijs Asselbergs

800_final-render-oerol_persp_5

Op drie zaterdagavonden organiseert Arcam een gesprek rond het kampvuur met bijzondere gasten. Aan de orde komen ontwikkelingen binnen architectuur en stedenbouw. Bij dit laatste gesprek zijn Joop Mulder (creatief directeur en oprichter Oerol-festival) & Thijs Asselbergs (hoogleraar aan Delft University of Technology) te gast.

Kampvuurgesprek #3
Het meerjarig thema van Oerol is ‘sense of place’, waarbij bezoekers gestimuleerd worden het Waddengebied met al hun zintuigen te ervaren. Duidelijk wordt hoe de mens met tal van ingrepen het landschap door de jaren heen heeft vormgegeven. Het festival probeert de vraag te beantwoorden welke rol (landschaps)kunst kan spelen in het vergroten van de bewustwording van de Wadden als uniek werelderfgoed.

Stuiflab
In samenwerking met Rijkswaterstaat en Architectural Engineering Studio Intecture deden studenten van de TU Delft ontwerpend onderzoek naar ‘kustvriendelijke’ strandbebouwing. Vanuit dit Stuiflab werden voor Oerol twaalf verschillende strandpaviljoenen ontwikkeld. Innovatieve materialen werden gebruikt om een paviljoen te realiseren waarbij kustbescherming en kustbeleving hand in hand gaan. Aan de hand van de ervaringen op Oerol vertellen Joop Mulder en prof.ir. Thijs Asselbergs over de toekomst van ‘kustvriendelijk’ bouwen.

Oprichter Oerol
Joop Mulder is oprichter van Oerol, een jaarlijks terugkerend cultureel festival, dat wordt gehouden op het eiland Terschelling. Dit festival werd in 1981 opgericht door Mulder, destijds eigenaar van café de Stoep in Midsland. Inmiddels is Oerol uitgegroeid tot een van de grootste locatietheaterfestivals in Europa. Joop Mulder is aanjager van ‘culturele landschaps- ontwikkeling’ in het werelderfgoed-gebied de Wadden, waarbij hij Oerol inzet als ‘voertuig’ om landschapsontwikkeling te delen met een groot publiek. In

Datum: zaterdag 8 augustus
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Centrumeiland, IJburg
Toegang: gratis, aanmelden via arcam@arcam.nl o.v.v. ‘kampvuurgesprek’

Bekijk hier Kampvuurgesprek #1 en #2.

Gerelateerd
Stuiflab: vernieuwende ontwerpen voor strandbebouwing tijdens Oerol-festival

© Thijs Asselbergs architectuurcentrale