De toekomst van de architectuur

De toekomst van de architectuur

Dirkstad‘Goed opgeleide en ervaren architecten moeten de voortrekkers willen blijven van goede gebouwen en stedelijke structuren die ook in cultureel opzicht een meerwaarde hebben. Dit dient gestimuleerd te worden.’ Dit zei architect Thijs Asselbergs bij het symposium De toekomst van de architectuur, georganiseerd door het KNAW, dat op 24 februari plaatsvond in Amsterdam.

Thijs Asselbergs (architect, TU Delft) sprak over het gebouw als stimulans voor de toekomst. ‘We zijn niet uitgebouwd, zoals de vorige Rijksbouwmeester vorig jaar stelde. We zijn pas net begonnen en de complexiteit van de opgaves is megagroot. Er liggen grote architectonische vraagstukken in stedelijke en landschappelijke omgevingen op ons te wachten, waarbij het van eminent belang is dat deze door de juiste talenten met de juiste houding worden opgepakt. Daarbij dienen zij bestuurlijk gesteund te worden door politiek en overheid. Als dat (weer) gebeurd, is er sprake van een toekomst voor de architectuur als toegevoegde waarde voor onze samenleving.’

Lees de volledige tekst van Thijs Asselbergs HIER.

Andere sprekers waren Jo Coenen (ex-Rijksbouwmeester, TU Delft) over de stad als organisme, Mick Eekhout (Octatube, TU Delft) over het zoeken naar de bouwtechnologie van de toekomst, en Dirk Sijmons (TU Delft) over landschap en de stad en de complexe ecologie.

Beeld: Dirkstad © H+N+S Landschapsarchitecten

© Thijs Asselbergs architectuurcentrale