In 2008 heeft architectuurcentrale Thijs Asselbergs een boek gepubliceerd.

In het toen twaalfjarig bestaan van van het buro hebben de open structuur van het bureau en de laboratoriumachtige aanpak, de aandacht voor alle schaalniveaus en de liefde voor het detail, geleid tot hoogwaardige architectuur en stedenbouw. Gerealiseerde projecten zijn onder andere wooncomplexen De Staten in Den Haag, De Dominicaan in Nijmegen, Henkenshage in Amsterdam en diverse interieurs voor Wagamama in Nederland en België. Het ontwerp voor de Jazzzalen in het nieuwe Muziekpaleis Vredenburg in Utrecht is in 2014 gerealiseerd.

Naast de productie van het bureau worden in dit boek uitvoerig de maatschappelijke (neven)activiteiten van oprichter Thijs Asselbergs beschreven. Hij was onder andere stadsarchitect van Haarlem en mede-oprichter en hoofdredacteur van het tijdschrift Items. Sinds 1995 is hij voorzitter van de Stichting Archiprix, die tot doel heeft jaarlijks de beste studentenplannen nationaal en mondiaal onder de aandacht te brengen. Hierdoor wordt duidelijk hoe een goed functionerende architectenpraktijk en een actieve maatschappelijke rol elkaar op stimulerende wijze beïnvloeden.
Met ingang van september 2008 bekleedt Thijs Asselbergs de posie van hoogleraar Architectural Engineering aan de TU Delft.

→ Bekijk het boek

© Thijs Asselbergs architectuurcentrale