• Wagamama
  • Waga 004 1024x677

Wagamama Antwerpen

Wagamama is een internationale keten van noodlerestaurants met vestigingen in onder meer Londen, Glasgow, Dublin, Sydney en Dubai. Het concept draait om snel en eerlijk eten in een eenvoudige, elegante entourage veelal gesitueerd in metropolitane stadscentra, waar ze als ontmoetingsplek functioneren.
De vestigingen in de Benelux zijn allen ontworpen door Thijs Asselbergs architectuurcentrale kenmerken zich door heldere, sfeervolle interieurs waarin de keuze voor hout en frisse kleuren de toon zet. De open keuken is overal het middelpunt van het restaurant.

De derde Wagamama ligt aan de Keyserlei in het hart van Antwerpen. Het restaurant maakt deel uit van het overdekte winkelcentrum Keyser Center, waarin winkels, een fitnesscentrum en een bioscoopcomplex zijn ondergebracht. De hoofdingang aan de Keyserlei wordt gemarkeerd door een groot lichtobject, voorzien van het Wagamama logo, dat continu van kleur verandert. De gevel werd hier bekleed met zebranofineer waarin hardhouten vitrinekasten werden aangebracht. Een andere entree bevindt zich in de winkelpassage en voert via een gang waaraan toiletten en personele ruimten zijn gesitueerd naar de eetzaal. De enigszins amorfe binnenruimte werd helder en strak van opzet en kreeg hetzelfde meubilair als de andere vestigingen met naast normale lichtarmaturen indirect, zacht gekleurd licht dat continu van tint verandert.

Data Documentation

Wagamama GroningenWagamama Max EuwepleinWagamama WTCWagamama IJhalWagamama The Bank

© Thijs Asselbergs architectuurcentrale