Alumna Freddie Koch genomineerd voor Archiprix 2018

Alumna Freddie Koch genomineerd voor Archiprix 2018
15 november 2017

In oktober heeft een jury de Archiprix-selectie van de faculteit Bouwkunde van TU Delft bekendgemaakt. Totaal 9 projecten zijn genomineerd voor deelname aan Archiprix 2018, de prestigieuze prijs voor uitmuntend talent van de Nederlandse ontwerpopleidingen.

Alumna Freddie Koch (29) van de masterstudio Architectural Engineering kreeg een nominatie voor haar afstudeerproject Crafting the Disused: Local waste material transformation potential and integrated waste management on a decentralised scale (PDF). De prijsuitreiking van de nationale Archiprix vindt plaats in juni 2018.

Over het project
Het doel van het project is de problemen met afval en zwerfvuil in Indonesië op te lossen door de omgang met afval als iets ‘ongewenst’ positief te veranderen: als nieuw materiaal dat naar wens kan worden gevormd. Door ruimtelijke voorzieningen te creëren wordt de lokale gemeenschap in staat gesteld hun afvalbeheer zelf te organiseren. Afval en lokale materialen zoals bamboe kunnen als bouwmateriaal worden benut, wat toekomstige verdichting mogelijk maakt. En met een ‘afvalstation’ als depot van bouwmaterialen kan de gemeenschap ook inkomen genereren. Freddie Koch heeft haar project geïllustreerd met prachtige voorbeelden van bamboe-architectuur.
Afstudeercommissie: Mo Smit, Paddy Tomesen, Jan Jongert (mentoren). Toegevoegd lid t.b.v. het examen: Olv Klijn.

Vorige editie
De vorige editie van de nationale Archiprix was succesvol voor de alumni van de faculteit Bouwkunde. Laura Strähle en Ellen Rouwendal wonnen de eerste prijs met hun project Design & Build: From Landscape to Roofscape en Anneloes de Koff (A Home for the Displaced) en Laura Langridge (Ivalo River Sandbanks) ontvingen beide een eervolle vermelding. De Archiprix-ceremonie vond plaats in de voormalige Koepelgevangenis in Haarlem.

Over Architectural Engineering
Architectural Engineering (aE) is een specialisatie binnen de opleiding Bouwkunde aan TU Delft en staat onder leiding van hoogleraar Thijs Asselbergs. In deze masterstudio worden innovatieve bouwtechnische oplossingen geïntegreerd in architectuur, oftewel INTECTURE (integratie van technologie in de architectuur). INTECTURE brengt ruimtelijke, functionele en technische mogelijkheden en ontwikkelingen samen. Onderwerpen zoals product design, social design, materiaalonderzoek, bouwfysica, constructief ontwerpen, informatica en model- en productietechnieken spelen in deze masterstudio allemaal een belangrijke rol. Daarnaast gaat INTECTURE over de positie van De Nieuwe Architect.

meer over INTECTURE

© Thijs Asselbergs architectuurcentrale