Muziekpaleis TivoliVredenburg op shortlist Rietveldprijs 2015

Muziekpaleis TivoliVredenburg op shortlist Rietveldprijs 2015
  • tivolivredenburg-gevel
  • Muziekpaleis-TivoliVredenburg-Utrecht
  • tivolivredenburg-cloud-nine
  • tivolivredenburg-cloud-nine-concertzaal

De jury van de Rietveldprijs 2015 heeft de shortlist bekendgemaakt van de projecten die kans maken op de tweejaarlijkse Utrechtse architectuurprijs ter bevordering van de kwaliteit van de gebouwde omgeving.

Genomineerd is het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht, een ontwerp van Architectuurstudio HH in samenwerking met Jo Coenen Architects and Urbanists, NL Architects en Thijs Asselbergs architectuurcentrale die de jazzbiotoop Cloud Nine voor zijn rekening heeft genomen.

TivoliVredenburg is een synergetisch complex met afzonderlijke herkenbare biotopen voor verschillende muzieksoorten. In jazzbiotoop Cloud Nine zijn drie verschillende accommodaties gecombineerd: een workshopruimte, een club en concertzaal voor 250 toeschouwers. Vanuit de bar heeft men een fraai uitzicht over de oude stad. Opvallend zijn de karakteristieke stippen op de gevel. Deze volgen in horizontale lijn de melodie van ‘What a wonderful world’ van Louis Armstrong, een van de oudste jazznummers.

RTV Utrecht Publieksprijs
RTV Utrecht maakt portretten van de acht projecten op de shortlist die vanaf juni zullen worden uitgezonden. Op de Dag van de Architectuur op zaterdag 20 juni zijn de projecten te bezoeken tijdens de Rietveldprijsroute. Het publiek kan vanaf 20 juni zijn stem uitbrengen op www.rietveldprijs.nl.

Volg de Rietveldprijs op www.facebook.com/rietveldprijs.

Gerelateerd
Muziekpaleis TivoliVredenburg genomineerd voor Mies van de Rohe Award 2015

© Thijs Asselbergs architectuurcentrale