Muziekpaleis TivoliVredenburg genomineerd voor Mies van de Rohe Award 2015

Muziekpaleis TivoliVredenburg genomineerd voor Mies van de Rohe Award 2015
  • TivoliVredenburg
  • TivoliVredenburg
  • Muziekpaleis TivoliVredenburg Utrecht Ronda
  • Muziekpaleis TivoliVredenburg Utrecht

De Mies van de Rohe Award is de tweejaarlijkse prijs voor moderne architectuur waarmee de Europese Unie en de Mies van der Rohe Stichting excellente eigentijdse architectuur onderscheiden en aandacht besteden aan de bijdrage van Europese professionals aan nieuwe ideeën en technologieën.

Het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht werd afgelopen zomer geopend en in gebruik genomen. Het synergetische complex met afzonderlijke herkenbare biotopen voor verschillende muzieksoorten, is een ontwerp van Architectuurstudio HH in samenwerking met Jo Coenen Architects and Urbanists, NL Architects en Thijs Asselbergs architectuurcentrale die de jazz-biotoop Cloud Nine voor zijn rekening heeft genomen.

In Cloud Nine zijn drie verschillende jazz-accommodaties gecombineerd: een workshopruimte, een club en concertzaal voor circa 250 toeschouwers. Vanuit de bar heeft men een fraai uitzicht over de oude stad. Opvallend zijn ook de karakteristieke stippen op de gevel. Deze volgen in horizontale lijn de melodie van ‘What a wonderful world’ van Louis Armstrong, een van de oudste jazznummers.

Meer informatie over de Mies van de Rohe Award hier.
Lees ook het artikel in het Haarlems Dagblad van januari 2015.

© Thijs Asselbergs architectuurcentrale