Haarlem kiest voor universiteit in de Koepel

Haarlem kiest voor universiteit in de Koepel

Ataindex_media_koepel_dag_tileOp 16 februari 2017 is door B&W Haarlem gekozen voor het plan Open de Koepel van Stichting Panopticon. De stemming in de gemeenteraad bleef onbeslist. Hierdoor is de weg vrij een universiteit te stichten in de leegstaande koepelgevangenis van Haarlem.

Panopticon is in de zomer van 2015 gestart met een initiatief om een universiteit met ondersteunende functies in het iconische gebouw aan de oostkant van het Spaarne te realiseren. Door het positieve besluit van de Haarlemse Raad kan nu aan de verdere uitwerking worden gewerkt. Het plan is een unieke opsteker om Haarlem-Oost te versterken.

Haarlem krijgt met een nieuwe universiteit gecombineerd met een diverse andere interessante programma’s en wonen een uniek stuk stad erbij. Met de University College als nieuwe harde kern wordt de koepel een magneet van waaruit nieuwe looplijnen, nieuwe verbindingen met de andere stadsdelen en met Amsterdam kunnen ontstaan en versterkt op duurzame wijze de kwaliteit van Haarlem

Open de Koepel is een initiatief van Stichting Panopticon.

Voor meer informatie over het ontwerp zie www.ataindex.nl/project/koepelcomplex-haarlem

Het project is ook te volgen op Facebook en Twitter.

© Thijs Asselbergs architectuurcentrale