• 372 zaal_1 760x700
  • 372 keuken_1 760x700

Het restaurant bevindt zich in een voormalig bankgebouw, een gemeentelijk monument ontworpen door architecten Ouëndag en Berlage in de jaren ‘20 van de vorige eeuw. Na grondige renovatie is het pand eindelijk toegankelijk voor publiek.

De vestigingen in Amsterdam, Groningen en Antwerpen kenmerken zich door heldere, sfeervolle interieurs waarin de keuze voor hout en frisse kleuren de toon zet. De open keuken is overal het middelpunt van het restaurant. Het interieur van Wagamama The Bank kenmerkt zich evenals het basisconcept van Wagamama Londen door het gezamenlijk eten aan lange houten tafels in een centraal eetgedeelte. De tafels worden omgeven door informele zitnissen, een centrale drankenbar achter in het restaurant en een lange keukenbar tot aan de straatgevel. Vooraan het restaurant is een nis waar gewacht kan worden. Het bankelement loopt helemaal door tot aan de sushibar aan de achterzijde van de ruimte.

Het restaurant is van de wachtruimte en de sushibar afgescheiden door middel van een glazen wand met print. In het restaurant staan tegen de wand de zitnissen, die verhoogd liggen en een eigen uitstraling hebben. De keuken bestrijkt de hele diepte van het restaurant met een brievenbusopening naar zowel de Amstelstraat als het eetgedeelte binnen. Het front van de keukenbar is van gestoomd eikenhout. Het interieur is fris en open met witte kolommen, wanden en drankenbar achter in het restaurant.

De sfeer is chique en intiem met donkere leisteen vloer en donkergrijze plafonds, waaronder spectaculaire tetraëder gevlakte LED bolvormige lampen hangen. De focus van de verlichting ligt op de tafels met het eten, waarboven de spectaculaire armaturen als sterren of hemellichamen zweven.

Documentation