• 11078-11 760x700
  • 11078-06 760x700
  • 11121-06 HR 760x700
  • 11121-007-HR 760x700
  • 11121-008 760x700

Het complex omvat kleinschalig groepswonen. Eenheden van 6 cliëntkamers vormen elk een eigen appartement. Deze zijn vervolgens te clusteren en te verbinden tot een optimaal en overzichtelijk te gebruiken structuur. De eenheden zijn zo ontworpen dat in een later stadium zij kunnen worden omgezet in gewone appartementen (omkeerbaar bouwen). Alle installaties zijn zorgvuldig geïntegreerd in het ontwerp en onderdeel van de totale ontwerpopgave. Het kinderdagverblijf kent zijn eigen structuur maar is wel een vast onderdeel van het totale complex en zorgvuldig opgenomen.
Het gehele complex oogt als een helder appartementengebouw aan de rand van de wijk. Het materiaalgebruik is afgestemd op de omgeving door het toepassen van baksteen. Daarnaast zijn keramische tegels toegepast in de gevel waardoor het gehele gebouw zich toch op een eigen wijze onderscheid.

Architectuur en materiaal Eternit:
Baksteen was gekozen voor de inpassing in de wijk. Om harmonieus af te steken tegen het donkere en ruwe baksteen is er gekozen voor een lichter materiaal met een strakkere textuur. De keramische tegels zijn daarnaast heel onderhoudsvriendelijk.

inzending Hedy d’Anconaprijs 2012