• 20100302126 HR 760x700
  • 20100302127web 760x700
  • 20100302211 760x700

Het Paviljoen wordt vormgegeven door middel van slechts enkele kleuren en materialen; eenvoud, met de nadruk niet op het paviljoen, maar juist op de sporters, de trainingen en de wedstrijden. De begane grond is grotendeels gesloten en daarmee ‘hufterproof’. In contrast daarmee staat de kantine bovenop dit basement, deze is licht en extrovert vormgegeven. Het massieve basement wordt gevormd door stootvoegloos metselwerk van lange vlakke stenen. Hier zijn onder andere de kleedruimten voor de sporters en de scheidsrechters, de EHBO-ruimte en massageruimten ondergebracht. De technische ruimten, werkplaats en voorraadruimten (fustbergingen) zijn aan de westzijde gesitueerd zodat deze gemakkelijk (voor onderhoud en leveranciers) bereikbaar zijn. De brede gangen op de begane grond worden door grote lichthappers voorzien van daglicht, zodat een mooie overgang wordt gevormd tussen de gesloten kleedruimten en het felle zonlicht buiten.

De horizontale belijning van het basement staat in contrast met de houten gevel die de eerste verdieping kenmerkt. De kantine, die bijna de gehele verdieping beslaat, kenmerkt zich door het brede en overhoekse zicht op alle velden. Twee volledig glazen wanden geven toegang tot een langgerekte veranda, de skybox van Olympia, waarmee het paviljoen zich expressief op de nieuwe sportvelden voor voetbal, honkbal en softbal richt. Door het overstek van het dak ontstaat een aangename en beschutte plek om de trainingen en wedstrijden te volgen.
De geringe diepte van de veranda en de glazen borstwering zorgen ervoor dat het zicht ook van binnenuit wordt gewaarborgd. Aan de westzijde van de kantine bevindt zich een groot ruimtelijk element waarin de keuken en de opslagruimte zijn opgenomen.
Om een bar met de gewenste lengte in de ruimte van deze kantine te kunnen maken is ervoor gekozen om de bar rond het keukenelement te ‘plooien’. Hierdoor ontstaan rondingen waaraan veel mensen aan de bar plaats kunnen nemen. De bar is opgebouwd uit Plexwood en HPL beplating en het beeldbepalende element van de kantine geworden.

De bestaande sporthal en het nieuwe sportpaviljoen zijn verbonden door middel van een hoge glazen entreehal. De bestaande sporthal, de kleedruimten op de begane grond en de nieuwe kantine op de eerste verdieping worden vanuit deze hal ontsloten. Door een heldere, transparante vormgeving vindt zowel de thuisploeg als de bezoeker hier gemakkelijk zijn weg. Een grote, verlichte glazen prijzenkast voor de oude en nieuwe trofeeën van SV Olympia hangt hoog in deze ruimte. Een loopbrug door de centrale hal verbindt de kantine met de bestaande sporthal, met een groot glazen venster dat zicht geeft op wat er zich in de sporthal afspeelt. In de loopbrug is een balkon opgenomen, waar de toekomstige kampioenen gehuldigd kunnen worden.

Documentation