• 12294-16 copy
  • IMG_5113

Villa SeK

Tussen dorpskern en natuurgebied is een woning uit de jaren 60 gesloopt en vervangen door een eigentijdse villa die aansluit bij de landschappelijke elementen van het achterliggende natuurgebied.

Naar de wensen van de opdrachtgever en de beperkingen van het bestemmingsplan is de bouwenveloppe maximaal benut. Het wit gekeimde tweelaagse hoofdvolume wordt aan de achterzijde omringd door een houten laagbouw welke zich maximaal opent naar de tuin door grote glazen schuifpuien. De verspringende achtergevel wordt door een stalen pergola met lamellen zonwering tot een geheel gemaakt en versterkt het idee van het terras als binnen-buitenkamer aansluitend aan woonkeuken en woonkamer.

In een nis in de voorgevel bevindt zich de entree op de centrale as door het huis met een doorkijk naar de tuin, die de voorzijde en de achterzijde met elkaar verbind. Aan de as in het hart van het huis bevindt zich het grote monumentale lichte trappenhuis. De tuin, ontworpen door Marlies van Diest, herbergt de landschappelijke elementen uit de directe bos- en duinrijke omgeving. Een groene, licht glooiende bodem met stammen die als het ware een subtiele verdunning van het bos vormen waarin het huis zich bevindt.

Data Documentation