Er zijn twee blokken met drie woningen per verdieping en vijf blokken met op elke verdieping twee woningen. De twee grotere blokken zijn uitgerust met een half verdiepte parkeergarage. Door deze verschillen en door subtiele variaties in de afstanden tussen de appartementenblokken onderling is Greencourt geen formele reeks geworden en heeft het als geheel een ontspannen uitstraling. De woningen zijn met een EPS van 0,4 (ten opzichte van de ten tijde van de bouw geldende energienorm van 0,8) zeer energiezuinig. Dit wordt bereikt door een weloverwogen keuze van materialen en installaties, maar ook door een slimme oriëntatie met een transparante zuidgevel.

De appartementengebouwen staan met hun ‘voeten’ in het riet, vooruitgeschoven in de groene zone aan de Burgemeester Wiegelweg. De zuidgevel biedt uitzicht op het groen en de afstand tussen de gebouwen onderling is zodanig dat ook het uitzicht vanaf de zijgevels interessant is. De ecologische strook verbindt de wijk met het uitgestrekte weidelandschap in het oosten. Het wonen in Greencourt combineert een groene, landelijke sfeer met de nabijheid van de Amsterdamse binnenstad die met de metro snel te bereiken is.

Documentation