Ontwerp Wagamama in nieuwe IJhal

Posted on Mar 10, 2015
Impressie IJhal © Wiel Arets Architects

Impressie IJhal © Wiel Arets Architects

Thijs Asselbergs architectuurcentrale gaat het ontwerp maken voor een nieuwe vestiging van WAGAMAMA in de IJhal, een ontwerp van Wiel Arets Architects. Het ontwerp voor de IJhal, die 250 meter lang en 42 meter breed is, beoogt van de huidige achterkant van het Centraal Station een tweede voorkant te maken. Het zicht op ‘t IJ is een unieke kwaliteit van de locatie en moet in Arets’ voorschriften voor beeldkwaliteit gewaarborgd blijven.

Zo mag er niets voor of tegen de glazen gevels worden geplaatst, hekken en rolluiken zijn niet toegestaan en alle technische installaties en voorzieningen moeten uit het zicht van de reizigers blijven. Ook kasten en ander meubilair mogen niet hoger zijn dan 1200mm. De retailunits moeten aldus zo transparant mogelijk zijn om de relatie tussen ‘t IJ en de binnenstad te behouden.

Zie ook
Wagamama Antwerpen
Wagamama Groningen
Wagamama Max Euweplein
Wagamama WTC